Naar het 2e hotel
Vandaag zijn we na het prima ontbijt vertrokken uit Dinkelsbühl.
We hebben een blokje gelopen om even te kijken wat er nu achter het hotel was te zien.
Het was 9.45u met alle spullen weer in de auto gingen we op weg naar Benediktinerabtei Ottobeuren dit moest heel bijzonder zijn.
De abdij Ottobeuren is een benedictijner abdij en was een abdijvorstendom binnen het Heilige Roomse Rijk. Volgens de overlevering werd de abdij in 764 gesticht. Karel de Grote en zijn vrouw Hildegard worden vermeld als weldoeners. Keizer Otto I stelde het klooster vrij van rijkslasten. We zijn na de bezichtiging verder naar het zuiden gereden naar Schloss Neuschwanstein.
Neuschwanstein in Beieren is een kasteel in het dorp Hohenschwangau in de gemeente Schwangau bij Füssen in de Allgäu, gebouwd in de tweede helft van de 19e eeuw in opdracht van (de later krankzinnig verklaarde) koning Ludwig of Lodewijk II van Beieren. Het is het beroemdste bouwwerk van Lodewijk II en met zo'n 1,3 miljoen bezoekers per jaar een populaire trekpleister (zo'n 10.000 mensen per dag in de vakantiemaanden juli en augustus). De bouw werd door Ludwig gestart in 1869 en zijn bedoeling was het oprichten van een middeleeuws ridderslot. Het ontwerp van de burcht werd gemaakt door de theaterarchitect en decorontwerper Christian Jank en voor de uitvoering waren Eduard Riedel en Georg von Dollmann verantwoordelijk. De werken aan het kasteel werden bij het overlijden van Lodewijk in 1886 onmiddellijk stilgelegd.
alwaar we 14.15 aankwamen. Het is daar super toeristich. Na een beklimming van 40 min waren we bij de Marienbrücke. Er mochten maar 200 pers op de brug. We zijn daar 16.15 vertrokken naar ons 2ehotel Bannwaldsee Hotel op 10 min van het slot.
Een mooie dag geweest. Prachtig weer🌼