romantischbeieren.reismee.nl

Naar Rossfeldpanoramastrasse

Vandaag zijn we naar Berchtesgaden gereden,ook een mooi stadje.

Het is in Bad Reichenhall wat levendiger.

We zijn dus blij dat we hier zitten.

Na wat fotos te hebben gemaakt zijn we naar Obersalzberg – Dokumentationszentrum

gereden.

Dokumentationszentrum Obersalzberg is een museum op de plaats van het voormalig gasthuis op de Obersalzberg, de plek waar de nazileiders tijdens de Tweede Wereldoorlog hun optrek hadden. Het museum levert informatie over de Obersalzberg en het gebied er rondom heen, zoals Berchtesgaden en het . Kehlsteinhaus

We zijn niet met de bus naar het Kehlsteinhaus gegaan dit is erg prijzig maar het was ook druk.

Kehlsteinhaus, ook wel genoemd Adelaarsnest, is gebouwd op de top van de Kehlstein, nabij de Obersalzberg bij Berchtesgaden in Zuid-Duitsland. Het werd ontworpen en gebouwd onder regie van Martin Bormann. In tegenstelling tot wat dikwijls wordt aangenomen, was het Kehlsteinhaus geen geschenk van de NSDAP voor de vijftigste verjaardag van Adolf Hitler in 1939.

Een filmpje voor de geïnteresseerden https://www.youtube.com/watch?v=UVpfNTXpidw&ab_channel=K%C3%B3sz%C3%B3Andr%C3%A1s

Daarna zijn we naar het tolpoortje gereden voor de rossfeldpanoramastrasse een prive rondje door de hoge bergen met mooi uitzicht en een mooi restaurant.

Dat was het laatste uitje voordat we weer vertrekken.